1798114.jpg

Häntä hymyilyttää. Hän haluaa synnyttää meemin. Hän miettii ja miettii. Sitten hän keksii. Hän päättää ottaa summan mutikassa päivän sanomalehdestä / lähinnä olevasta kirjasta sanan ja kirjoittaa siitä mitä mieleen juolahtaa. Sen jälkeen hän haastaa Elegian assosiaatioleikkiin ja toivoo, että hän, joka on nostanut autiotalot silmiemme iloksi, jatkaa sanameemiä (joka ei taida sittenkään olla upouusi).

Tuumasta toimeen.

Pöydällä on tämän päivän Hesari. Hän sulkee silmänsä ja selailee lehteä (ent. humisevaa puuta), tökkää kynänsä ties minne sivulle. Osuma on: lakitekstissä.  Palkkasyrjinnällä on lakitekstissä nimikin "kiskonnan tapainen työsyrjintä". Tällöin työehtosopimusta ei noudateta kaikilta osin (s. B 4).

Siitäs saa kun Hesarin valitsee. Olisi ottanut käteensä romaanin tai runon. Mitä assosiaatioita 'lakiteksti' herättää? Ei kuulu hänen lempisanoihinsa.

Mieleen nousee kuitenkin  Kouvolan hovioikeuden entinen presidentti  Heimo Lampi (edesmennyt), joka kertoi pyrkivänsä saamaan oikeutta hakevat osapuolet – jos esim. naapuririidoista on kyse –  ensisijaisesti sopimaan keskenään, jos se vain on mahdollista. Käräjöinti aidan rakentamisesta tulee kalliiksi. Laiha sopu on parempi kuin lihava riita. 

Elegia, vastaatko haasteeseen?  Mikä sana sinulle osuu ja minne se ajatuksesi vie?

Olisi ilo, jos Elegian lisäksi myös muut sanoja rakastavat leikkimieliset bloggaajat jatkavat meemiä.  Sanat ovat välineitä, joiden avulla pääsee yllättäville teille. Lähelle ja kauas.

1. ota lähellesi kirja tai lehti
2. sulje silmäsi
3. haparoi sanoja kohti
4. tökkää sormi tai kynä satunnaisen sivun satunnaisen sanan kohdalle
5. minne bongaamasi sana ajatuksesi vie?
6. kerro se blogissasi
7. haasta leikkiin mukaan niin monta kuin tahdot