YyKaaKoo4:n
haastenumero on 24.
Miten ratkaisen numero 24 arvoituksen?

Olen pienen ja paljon ikäni pelannut lautapelejä, listannut numeroita, siirtänyt shakkinappuloita. Tuhisen pelaamisen jännityksessä ja keskityn seuraavaan siirtoon niin että muu maailma unohtuu. Leikin kuin lapsi.

Annan sattumalle puheenvuoron. Jospa leikkisin kun haeskelen kahtakymmentäneljääni.  Kurkistan millä hakusanoilla on tultu blogiini.  1,2,3,4.... ahaa, numero 24:n kohdalla on haettu vastausta:  'aika odottaa'.

Minkä kuvan keksin sanaparille aika odottaa? Mieleeni tulee sairastunut; hän jos kuka odottaa paranemista. Moni potilas toivoo saavansa avun, jos ei heti niin ajan kanssa, ja lääkärit päivittävät tietojaan ja taitojaan ammattilehtiä lukemalla. Lääkäriseura Duodecim syntyi kahdentoista lääkärikandidaatin aloitteesta vuonna 1881 ja ensimmäinen lehti ilmestyi vuonna 1885. Nyt tuo arvostettu ikiviisas alansa asiantuntija on jo pitkälti yli satavuotias ja aina ajankohtainen.

Kaksi Duodecimia lojuvat lehtikasassa, silmieni edessä.

2160455.jpg

Toivon, että 'aika odottaa' kääntyy itse kunkin iloksi.  Ja, onhan niin että ollakseen terve ei tarvitse olla terve. Terveys tai osaterveys kurkistaa ovesta ja pääsemme irti ja lentoon; valkoinen lippu heilahtaa:

2160510.jpg

Terveellistä Joulua kaikille ;)